Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Portugalia

Campioana europeană en titre, avându-l în echipă pe cel mai bun fotbalist din lume în ultimii doi ani, Cristiano Ronaldo, este una dintre favoritele clasice ale acestui turneu.

Clasată a patra în topul mondial FIFA, reprezentativa Portugaliei a pierdut în etapa de calificare numai meciul de începere (împotriva Elveției) și a înscris în următoarele nouă meciuri 32 de goluri, din care aproape jumătate (15) i-au aparținut lui Cristiano Ronaldo.

Cel mai bun loc ocupat de Portugalia la un Campionat Mondial a fost în 1966 - locul 3. Tot la acel Campionat Mondial, titlul de golgheter a fost cucerit de jucătorul portughez Eusebio. În 2006, echipa portugheză a pierdut cu Figo, în finala mică împotriva Germaniei, cu scorul de 3-1.

Anul acesta, Portugalia participă pentru a șaptea oară la un Campionat Mondial.

Curiozități despre bucătăria portugheză

  • Portugalia este principalul producător mondial de plută, acoperind peste 60% din volumul exporturilor mondiale și dispunând de 25% din suprafața de stejari de plută existentă în toată lumea. Din plută se fabrică nu numai dopurile pentru vin, ci și genți, cămăși și pantofi.
  • Felul de mâncare național este bacalhau (cod, respectiv batog).
  • Călugării și călugărițele sunt nașii renumitelor delicatese portugheze: barrigas de freira („burta călugăriței”), papos de anjo („gușa de înger”) și toucinho do céu („șuncă din cer”).
  • Cel mai cunoscut articol de export portughez este vinul de Porto. Strugurii pentru acesta se cultivă exclusiv în valea râului Douro, în apropierea orașului Porto.
  • Există 67 de produse portugheze cu origine protejată în domeniul cărnii, mierii, brânzei (proaspete), fructelor, conservelor de măsline, uleiurilor, fructelor uscate, nucilor și sării.
  • În Portugalia s-a preparat cea mai mare omletă din lume. Aceasta a cântărit 6.466 de tone.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil