Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Panama

Tot timpul există țări care participă pentru prima dată la un Campionat Mondial de fotbal. La Campionatul Mondial din 2018 există chiar două premiere. Pe lângă Islanda, anul acesta și Panama participă pentru prima dată la turneul final.

La turneul de calificare, panamezii s-au impus în fața fostelor participante la Campionatul Mondial: Trinidad și Tobago (2006), Honduras (1982, 2010, 2014), precum și SUA antrenată de Jürgen Klinsmann.

În topul mondial al FIFA, Panama ocupă locul 55 și este, astfel, cu unsprezece locuri mai bine plasată decât gazda Campionatului Mondial.

Curiozități despre bucătăria panameză

  • În Panama se cultivă unul dintre cele mai bune soiuri de cafea din lume.
  • Panama exportă banane, ananas și pepeni.
  • Bucătăria panameză este un amestec de ingrediente spaniole, indiene și africane  – și nu este nici pe departe atât de iute ca bucătăria altor țări din spațiul Caraibelor.
  • Panamezii au uneori la micul dejun și ceva consistent, cum ar fi de exemplu bistek picado, carne tocată cu sos de soia, precum și un sos pe bază de tomate și carne de vită condimentată cu multe ingrediente caraibiene.
  • Feluri de mâncare principale tipice sunt sancocho, o tocană specială din carne și legume și carimañola, yucca prăjită cu o umplutură de carne și ouă fierte.
  • Yucca prăjită reprezintă cartofii prăjiți de la tropice, obținută din rădăcinile palmierului Yucca.
  • Ca desert, raspados este tradițional – o înghețată care se vinde adesea pe stradă și care are nu numai sirop pe deasupra, ci și, după preferință și foarte îndrăgit de panamezi, lapte condensat cu zahăr.
  • A bea bere este acolo un obicei foarte comun. Există numeroase fabrici naționale și regionale.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil