Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Nigeria

După ce s-a calificat în 1994 pentru prima dată la un Campionat Mondial, Nigeria a reușit să ajungă apoi la fiecare turneu final, cu excepția Campionatului Mondial din 2006 din Germania. „Super Eagles” au fost eliminați însă la turneele din 2002 și 2010 în faza grupelor. În rest, deținătoarea poziției a 48-a în topul mondial FIFA a fost eliminată în optimi.

Pentru turneul din Rusia, echipa s-a impus, printre altele, împotriva ultimei campioane a Africii, Camerun.

Curiozități despre bucătăria nigeriană

  • Berea nigeriană se fermentează din sorg (cereală originară din Africa ecuatorială).
  • Zobo este băutura răcoritoare a Nigeriei. Se obține din frunzele uscate de nalbă africană.
  • Câteva dintre specialitățile nigeriene sunt: suya (ficat pe grătar și frigărui din carne de vită), kilishi (carne uscată și condimentată), supă de piper, egussi (tocană de carne cu pește uscat și sâmburi de pepene), ikokore (supă de pește și cartofi dulci) și ca desert, boli (banane la cuptor).
  • Dacă ești invitat la masă, nu trebuie să te bazezi pe punctualitate. În Nigeria se vorbește de „ora africană“. Cu cât mai mare este rangul unui musafir, cu atât mai târziu va veni. Timpul se poate petrece fără probleme vizionând filme autohtone. Producția de filme nigeriene se numără printre cele mai mari din lume și există și un nume pentru aceasta: „Nollywood“. Atunci când sosește musafirul, nu îl privi direct în ochi, acesta fiind considerat un gest nepoliticos.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil