Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Maroc

Echipa din regatul nord-african participă pentru a cincea oară la un turneu final al Campionatului Mondial de fotbal.

Cel mai mare succes a fost înregistrat la Campionatul Mondial din 1986, din Mexic, unde s-a calificat după două meciuri terminate la egalitate (împotriva Angliei și Poloniei) și o victorie (împotriva Portugaliei, care este și la acest turneu adversarul din grupă). De asemenea, s-a calificat pe primul loc în grupă pentru optimile de finală, unde a pierdut la o diferență foarte mică în fața vice-campioanei mondiale, Germania, cu 1-0.

Ultima participare a reprezentativei marocane la un Campionat Mondial a avut loc în 1998, în Franța.

Cei mai cunoscuți fotbaliști actuali ai Marocului sunt căpitanul și fostul jucător la Bayern München, Medhi Benatia (care joacă în prezent pentru Juventus Torino), Achraf Hakimi (Real Madrid) și Amine Harit (Schalke 04).

Curiozități despre bucătăria marocană

  • Marocul este cel mai mare producător și exportator de sardine din lume.
  • Felul de mâncare național în Maroc este seksou, un tip de cușcuș. În multe restaurante se servește vinerea doar seksou.
  • Băutura națională a marocanilor este ceaiul. Acolo se numește și „whisky-ul berberilor”. Ceaiul verde tipic se numește atai și se oferă oaspeților. Refuzarea acestuia se consideră un gest foarte nepoliticos. Același lucru este valabil când ți se oferă carne, în calitate de oaspete, în special miel, întrucât carnea de miel este foarte scumpă pentru marocani.
  • Ficatul nu este o delicatesă în Maroc, ci simbolul iubirii, așa cum este pentru noi inima.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil