Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Japonia

Japonia deține recordurile campionatelor Asiei, având în palmares patru titluri.

Începând cu Campionatul Mondial din 1998, din Franța, Japonia s-a calificat mereu la turneul final. Totuși, a ajuns în optimi doar la Campionatul Mondial desfășurat acasă (2002), precum și la primul CM pe pământ african din 2010. În rest, „samuraii albaștri” au fost eliminați întotdeauna în preliminarii.

Și drumul la prima participare a acesteia a fost unul foarte dificil. În 1990, Japonia a pierdut în fața Coreei de Nord, iar în 1994 au fost eliminați la „Tragedia din Doha“ (așa cum este numit meciul de către japonezi), când au pierdut în meciul decisiv, în prelungiri, cu Irakul. În Coreea de Sud, care s-a calificat astfel pentru acel campionat mondial, acest meci este cunoscut în schimb drept „Minunea de la Doha“.

Curiozități despre bucătăria japoneză

  • Există peste 80.000 restaurante în care servește supă cu tăiței („Ramen Shops“). Unul dintre acesta are doar 9 locuri, în schimb are o stea Michelin.
  • În Japonia cresc pepeni pătrați.
  • Până în 1868 era interzis în Japonia să mănânci carne de patrupede.
  • În Japonia se utilizează 24 de miliarde de bețișoare pentru mâncare.
  • În Japonia, bacșișul se consideră o insultă.
  • Dozele de bere din Japonia au înscrisuri în alfabetul Braille, pentru a evita confuziile cu băuturi nealcoolice.
  • În Japonia există înghețată cu gust de țipar.
  • În Japonia există cafenele cu bufnițe, pisici, oi și multe alte animale.
  • Wasabiul original este o rădăcinoasă foarte scumpă. Wasabiul comercial se obține din hrean și pudră de muștar - și în final se colorează cu verdele de Wasabi.
  • Sushi, așa cum îl numim noi în prezent, a fost inventat de Hanaya Yohei, la mijlocul secolului al XIX-lea – exceptând Maki Sushi, care provine din Norvegia. Maki Sushi este sushi cu somon.
  • Consumul peștelui-balon Fugu poate fi mortal. De aceea, pot prepara acest pește numai bucătarii cu certificate speciale.
  • Rachiul japonez din orez se numește Kome-Shochu. Se consumă subțiat – servit fie cu gheață, fie diluat cu apă fierbinte.
  • Dacă una dintre informații nu este corectă, vă rugăm politicos să ne scuzați. În Japonia există 20 de cuvinte pentru scuze.



Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil