Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Iran

Până acum, echipa națională iraniană a participat la Campionatele Mondiale din 1978, 1998, 2006 și 2014. Însă în niciuna din aceste competiții nu a trecut de preliminarii și nici în 2018 nu va fi ușor pentru „Team Melli“, cum se autointitulează locul 36 mondial. De pe această poziție, persanii sunt cea mai bine plasată echipă națională din Asociația de Fotbal din Asia (AFC), în fața Australiei și Japoniei.

Cele mai cunoscute nume de fotbaliști iranieni sunt Ali Daei și Vahid Hashemian, care au jucat amândoi pentru FC Bayern München, precum și fostul jucător al HSV, Mehdi Mahdavikia.

Curiozități despre bucătăria iraniană

  • Băutura națională a Iranului este ceaiul. Când se consumă, se ține câte o bucată de zahăr în gură. Alte băuturi tipice sunt șarbat, un suc din fructe și ierburi, pregătit adesea cu apă de trandafiri sau sirop de trandafiri, și dugh, o băutură din iaurt, asemănătoare cu ayran-ul turcesc.
  • Felul de mâncare național este chelow kebab, care se servește la fel ca orezul preparat pentru acesta, în numeroase variante, și coreșt (sos de carne).
  • În plus, mâncarea persană este alcătuită din (supă) și berendș (feluri de orez). Acestea se consumă cu nan (lipie) și salate. La acestea se adaugă deserturi, cum ar fi baclava și șoleh-sard, o budincă de orez decorată cu șofran și scorțișoară, cu zahăr, apă de trandafiri și uneori cu fulgi de migdale.
  • Iranienilor le plac mâncărurile acre, cum ar fi lavașc sau gojeh sabz (prune acre, necoapte).
  • Iranul este unul dintre cei mai mari exportatori de fistic, șofran și caviar.
  • Presa de vin cu cea mai mare vechime - 7.000 de ani – a fost găsită în Hajji Firuz Tepe, în munții Zagros din Iran.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil