Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Franța

Se poate spune că Franța a scris istoria Campionatelor Mondiale. Printre altele, a înscris primul gol la un Campionat Mondial (Lucien Laurent, în 1930, împotriva Mexicului) și primul Gol de Aur la un Campionat Mondial (Laurent Blanc, în 1998, împotriva Paraguay), a dat primul portar care a apărat o lovitură de la 11 metri (Alex Thépot, în 1930, împotriva Chile), pe portarul cu cele mai multe meciuri fără gol din partea echipei adverse (10, Fabien Barthez, la egalitate cu Peter Shilton), precum și pe Just Fontaine, jucătorul care a înscris cele mai multe goluri la un turneu (13, în 1954).

În plus, campioana mondială din 1998, precum și vice-campioana mondială din 2006 este singura echipă europeană care s-a înregistrat la toate edițiile Campionatului Mondial.

Cu toate acestea, francezii au ajuns doar de 14 ori în turneul final. În cele din urmă, Franța s-a calificat detașat pentru turneul final din Rusia, cu locul întâi în Grupa A Europa, în ciuda unui 0-0 împotriva Bielorusiei, a unui 0-0 împotriva Luxemburgului și a unei înfrângeri de 1-2 în fața Suediei.

Curiozități despre bucătăria franțuzească

  • În Franța există peste 1.200 de sortimente diferite de brânzeturi. Francezii consumă anual 25,9 kg de brânză pe cap de locuitor, Franța fiind cel mai mare consumator de brânzeturi din lume (urmată de Islanda).
  • 16% din toate vinurile din lume provin din Franța. Doar Italia produce mai mult, 18%.
  • Cel mai mare preț care s-a plătit vreodată pentru o sticlă de vin a fost pentru un vin din Franța: 304.000 dolari pentru un o sticlă de Château Cheval Blanc din 1947, fiind vorba de o sticlă imperială (6 litri). Însă și la sticle standard, vinurile de top franțuzești au obținut prețuri de top: câte 232.692 dolari au obținut în 2010 trei sticle de Château Lafite-Rothschild din 1869, la o licitație din Hong Kong.
  • Francezii consumă anual aproximativ 179 de milioane de sticle de șampanie, fiind deținătorii recordului mondial.
  • În fiecare an se vând în Franța 10 miliarde de baghete de pâine.
  • Croissantul nu provine din Franța, ci este o invenție a austriecilor.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil