Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Elveția

Este a 11-a participare a elvețienilor la un Campionat Mondial. La cele zece participări anterioare, „Nati“, așa cum își numesc elvețienii echipa națională, nu a trecut niciodată de sferturi. Ultima dată a ajuns în sferturi în anul 1954. În rest, la trei dintre ultimele patru participări (1994, 2006, 2010 și 2014), Elveția a fost eliminată în optimi.

  • Eliminarea acesteia în 2006 a avut loc împotriva Ucrainei, după lovituri de departajare, la care elvețienii nu au reușit să transforme niciuna.
  • În 2010 au fost eliminați încă din faza grupelor, unde elvețienii au reușit totuși să înfrângă Spania cu 1-0 și astfel a rămas singura echipă care a câștigat împotriva viitoarei campioane.
  • Eliminarea de la Campionatul Mondial din 2014 a însemnat și sfârșitul carierei de antrenor a lui Ottmar Hitzfeld, care antrenase „Nati” din 2008.
  • În prezent, elvețienii au cinci portari în echipa națională. Aspectul curios este că toți cei cinci au contracte în campionatul german de fotbal (Bundesliga): Roman Bürki (Dortmund), Marwin Hitz (Augsburg), Yann Sommer (Mönchengladbach), Gregor Kobel (Hoffenheim), Yvon Mvogo (Leipzig).

Curiozități despre bucătăria elvețiană

  • În nicio țară din lume, cafeaua nu costă mai mult într-o cafenea decât în Zürich.
  • Nicăieri nu este un Big Mac mai scump decât în Elveția.
  • Pe lângă rösti, mâncarea națională elvețiană este fondue-ul. Denumirea variază în funcție de compoziția tipurilor de brânzeturi folosite. Pe lângă acestea mai există însă și fondue-uri dulci – bineînțeles, la acestea se topește ciocolată.
  • Nicio națiune nu are un consum mai mare de ciocolată pe cap de locuitor: fiecare elvețian mănâncă pe an 10 kilograme.
  • Elveția produce anual peste 170.000 de tone de ciocolată.
  • Elveția produce aproximativ 200 de milioane de litri de vin, din care doar 2% se exportă.
  • Dalai Lama este proprietarul celei mai mici vii din lume – La Vigne à Farinet în Wallis, care se întinde pe o suprafață de 1,67 metri pătrați și conține trei butuci.
  • Amestecul de unt cu ierburi Café de Paris nu este originar din Paris, ci din restaurantul genevez Café de Paris, unde a fost inventat în anii '30.



Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil