Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Egipt

De opt ori campioana Africii, echipa națională a Egiptului participă abia pentru a treia oară la un turneu final al Campionatului Mondial. Mai mult, aceasta este prima dată când reprezentativa Egiptului participă la un turneu final care nu are loc în Italia.

„Țara faraonilor” a avut premiera pe scena fotbalului internațional la Campionatul Mondial din 1934. La Campionatul Mondial din 1990 a fost eliminată încă din preliminarii, deși a pierdut doar un meci din trei (împotriva Angliei).

Starul incontestabili al echipei este Mohammad Salah, care joacă la FC Liverpool.

Conform topului mondial, echipa din Egipt este favorită pentru calificarea în optimi. Doar Uruguay (17) este mai bine plasată în grupă decât Egiptul (46). Rusia și Arabia Saudită ocupă locul 66, respectiv 70.

Curiozități despre bucătăria egipteană

  • Egiptul este, probabil, țara de origine a berii. Se pare că berea se fermenta acolo încă din anul 2.000 î.Hr. În plus, muncitorii de la piramide erau plătiți cu bere.
  • În Egipt, o invitație este valabilă doar dacă s-a repetat. În plus, se așteaptă un cadou din partea musafirului: dulciuri sau o contra-invitație (de exemplu, la restaurant).
  • Așa cum grecii au gyros-ul și turcii döner-ul, egiptenii au șaorma. Alte tipuri de fast food cu specific egiptean: falafel și kuscharī.
  • Suflatul nasului la masă este considerat foarte nepoliticos.
  • Bacșișul este nu doar obligatoriu în Egipt, ci chiar așteptat. Acesta nu trebuie să reprezinte mai puțin de 10% din suma de plată.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil