Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Danemarca

„We are red, we are white – We are Danish dynamite!“ Sloganul fanilor danezi a devenit cunoscut la Campionatul European din 1992. După eliminarea Iugoslaviei din turneul final, jucătorii au fost chemați din concediu cu zece zile înainte de începerea turneului, iar echipa lui Peter Schmeichel, Flemming Povlsen și Brian Laudrup a cucerit titlul cu un scor de 2-0 în finala împotriva Germaniei.

Însă, Danemarca nu s-a apropiat niciodată de un asemenea succes la un Campionat Mondial. Până acum au participat de patru ori la un asemenea turneu final (în 1986, 1998, 2002 și 2010) și au ajuns o singură dată în sferturile de finală, în 1998.

Danezii nu trebuie însă subapreciați, aflându-se în topul mondial pe locul 12. În poarta echipei daneze este fiul portarului de la Campionatul European din 1992, Kasper Schmeichel. Acesta joacă, ca majoritatea colegilor săi, în Premier League.

„Danish Dynamite“ este susținută și de profesioniști din Bundesliga: Frederik SJannik Verstergaard (Borussia Mönchengladbach), Yussuf Poulsen (RB Leipzig) și Frederik Sørensen (1. FC Köln).

Curiozități despre bucătăria daneză

  • În fiecare an se vând în Danemarca aproximativ 3 milioane rød pølse. Ceea ce, în traducere, înseamnă „cârnat roșu“ este cunoscut la noi sub denumirea de hot dog.
  • În Danemarca există un impozit suplimentar pentru dulciuri.
  • În Danemarca se mănâncă „lemn-dulce” sărat cu lapte.
  • „Noma“ este considerat cel mai bun restaurant din lume. Din 2010 a primit deja de patru ori acest titlu. În 2016 și-a închis porțile în Copenhaga, iar din februarie 2018 s-a redeschis în orașul liber Christiana. În 2015 a fost filmat și documentarul „Noma - My Perfect Storm“.
  • Cel mai danez dintre toate felurile de mâncare este smørrebrød, care în traducere înseamnă „pâine cu unt“, dar care este mult mai mult decât atât. Poate fi o masă întreagă, fiind de cele mai multe ori consumată la prânz.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil