Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Coreea de Sud

În 2002, Coreea de Sud a organizat pentru prima dată Campionatul Mondial, atunci când a fost gazdă împreună cu Japonia. Spre deosebire de Japonia, care a fost eliminată în optimi de Turcia, sud-coreenii au ajuns până în finala mică, după o înfrângere în semifinală cu 0-1 împotriva Germaniei. Aici au fost învinși tot de turci, cu 2-3. În acest meci a fost înscris cel mai rapid gol din istoria Campionatului Mondial (Hakan Sükür a deschis scorul după numai 11 secunde).

În 1954, auto-intitulații „Tigrii ai Asiei“ s-au calificat pentru prima dată la un turneu final. Au revenit în 1986 și, de atunci, Coreea de Sud a fost prezentă la toate Campionatele Mondiale, însă fără rezultate notabile, cu două excepții: Campionatul Mondial din 2002 și cel din 2010 din Africa de Sud, unde au fost eliminați în optimi.

Curiozități despre bucătăria sud-coreeană

  • Coreea de Sud și Japonia sunt „cele mai suple țări“ din lume. Doar 3,2% din sud-coreeni suferă de obezitate.
  • Sud-coreenii îndrăgesc (totuși) chipsurile cu miere.
  • Felul de mâncare național este kimchi, un amestec de legume murate, care au fermentat luni întregi. Prima denumire a felului de mâncare provine din anul 1250 î.Hr. Există peste 170 de variante ale acestui preparat.
  • La restaurante și gheretele stradale se servește carne de câine.
  • 90% din toate algele marine care se consumă în lume sunt recoltate în Coreea de Sud.
  • Când este vorba de „lucruri dure“, Coreea de Sud ocupă, de asemenea, un loc fruntaș. Jinro soju, lichiorul autohton din orez, este de peste zece ani cea mai vândută băutură alcoolică din lume (pe locul 2 este votca Smirnoff).
  • În Coreea de Sud, restaurantele de tip fast food au serviciu de catering.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil