Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Columbia

Pentru mulți pare surprinzător, dar Columbia participă în 2018 abia a șasea oară la un turneu final de Campionat Mondial. Aceasta se poate datora faptului că această țară a dat întotdeauna fotbaliști ieșiți din comun. Aici trebui să îi menționăm în special pe:

  • René Higuita, care nu a fost doar cel mai „periculos” portar din vremea acestuia (a marcat trei goluri în 68 de meciuri internaționale), ci și portarul cu cea mai spectaculoasă paradă din toate timpurile. Aceasta nu a avut loc însă la un Campionat Mondial, ci pe 6 septembrie 1995, la un meci amical cu Anglia, când a parat o minge peste cap cu crampoanele;
  • Carlos Valderrama, care deține recordul de selecții la echipa națională. Acesta a jucat de 111 ori pentru „Los Cafeteros”.

La Campionatul Mondial din 2014 a fost eliminată abia în sferturi, la un scor strâns, de Brazilia. Echipa care ocupă locul 15 în topul mondial este plină de staruri de top din primele ligi europene, printre care: David Ospina (Arsenal Londra), Christian Zapata (AC Milan), Duván Zapata (Sampdoria Genova), Juan Cuadrado (Juventus Torino), James Rodriguez (Bayern München), Radamel Falcao (AS Monaco).

Curiozități despre bucătăria columbiană

  • Micul dejun tipic columbian este changua, o supă de lapte cu ou crud.
  • Apropo de micul dejun: în Columbia nu se mănâncă cerealele, ci se beau. Băutura de cereale se numește avena.
  • Cafeaua nu este autohtonă Columbiei. Astăzi, însă, această țară exportă peste 800.000 de tone în toată lumea.
  • Columbienii beau cafeaua neagră și ca pe apă. Cu o singură excepție: când ceașca este goală, aruncă o bucată de brânză sărată în ceașcă și lasă bucata un timp, până absoarbe toată cafeaua.
  • Fiecare a cincea specie de fluturi se poate vedea în Columbia.
  • În luna iunie 2000, Congresul columbian a recunoscut jocul Tejo drept sport național. La acesta trebuie să încerci să arunci un disc de metal pe un sac de praf de pușcă. Nu este o glumă: berea ține și ea de acest sport, întrucât cei mai mulți participanți preferă această băutură pentru ochirea țintei. Alții preferă aguardiente, un alcool mai degrabă dulceag în ciuda numelui („apă arzătoare“).
  • Felul de mâncare național este bandeja paisa („farfuria regiunii“) – și este mai mult decât un fel de mâncare, este „Columbia în farfurie“, unde se întrepătrund toate influențele: o friptură de vită sau carne tocată, un cârnăcior, burtă prăjită de porc, banană prăjită, un ou ochi, fasole roșie, orez, avocado și arepa (turte rotunde din porumb).Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil