Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Australia

Australia s-a calificat la două Campionate Mondiale prin Grupa Oceania (în 1974 și 2006), în prezent calificându-se prin Federația de Fotbal din Asia. În 2005, FIFA a aprobat cererea australienilor de a schimba federația, pentru a se măsura cu adversari mai puternici decât Vanuatu, Guam sau Insulele Solomon și pentru a înfrunta apoi, în calitate de câștigătoare, a cincea echipă din Grupa Americii de Sud, care putea fi la un moment dat și Argentina.

La ultimele două ediții s-a calificat direct. Pentru turneul final, „Socceroos” au avut totuși obligația să treacă de un meci de play-off internațional. Pe locul 5 din Grupa Asia, aceasta s-a calificat împotriva Hondurasului (locul 4 din Grupa Americii de Nord și Americii Latine) ca a 31-a, respectiv penultima echipă pentru turneul mondial.

Insula vecină, Noua Zeelandă, avea, în calitate de câștigătoare a Grupei Oceania, șansa la locul 32, însă a fost învinsă de locul 5 din Grupa Americii de Sud și actuala adversară din grupe a Australiei, Peru.

Curiozități despre bucătăria australiană

  • Anna Creek Station din Australia este cea mai mare fermă de vite din lume. Cu o suprafață de 34.000 km², aceasta este mai întinsă chiar decât Belgia.
  • Fostul premier australian, Bob Hawke, este din 1954 în Cartea Recordurilor la capitolul băut de bere. El a băut 2,5 pint (1,4 litri) în unsprezece secunde. Și Sir John Robertson, de cinci ori premier al statului federal New South Wales, era cunoscut pentru consumul de alcool. În fiecare dimineață obișnuia să bea jumătate de pint de rom (284 ml), păstrând acest obicei timp de 35 de ani.
  • În Canberra, capitala Australiei, alcoolul a fost interzis până în 1967.
  • În Australia există multe „restaurante BYO“. Abrevierea înseamnă „bring your own“ („adu-o pe a ta”) și permite clienților să aducă propriile băuturi alcoolice, întrucât restaurantele respective nu dispun de o licență pentru servirea alcoolului.
  • 61 % dintre australieni sunt obezi. În 2008, Australia a fost țara cu cei mai mulți oameni obezi din lume.
  • Australia este un exportator de cămile, unul dintre principalii importatori fiind Arabia Saudită.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil