Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Argentina

Argentina a participat până acum la 16 ediții ale Campionatului Mondial. La premiera turneului, în 1930, în Uruguay, argentinienii au fost eliminați abia în finală de gazdă. Următoarele trei Campionate Mondiale (din 1934, 1938 și 1954) au avut loc fără reprezentativa „Albiceleste”. Apoi au mai lipsit doar în 1970, dar de atunci participă întotdeauna.

Câteva momente remarcabile din istoricul acestei echipe la Campionatul Mondial:

  • În 1974 a fost eliminată în runda intermediară din grupa cu Olanda, Brazilia și RDG;
  • De la următoarele turnee a devenit pentru prima dată campioană mondială în calitate de gazdă. Trebuie menționați în mod deosebit jucători precum Mario Kempes, antrenorul Luis César Menotti, precum și numerele tricourilor echipei naționale argentiniene, care nu s-au acordat în funcție de poziție, ci de ordinea alfabetică. Astfel, portarul Ulbaldo Fillol a purtat numărul 5;
  • În 1982 a fost din nou eliminată în runda intermediară, tot împotriva Braziliei, când i s-a refuzat locul unui anume Maradona;
  • În 1986 a devenit pentru a doua oară campioană mondială - și singura dată cu Maradona. În finală a învins Germania cu 3-2;
  • În 1990, finala a fost tot împotriva Germaniei, cu aceeași diferență la goluri, dar cu un alt câștigător, prin lovitura de pedeapsă transformată de Andreas Brehme.

La ultimele trei turnee, „Die Mannschaft“ (echipa Germaniei) a fost întotdeauna adversara echipei lui Lionel Messi:

  • În 2006 a fost eliminată din sferturile de finală după loviturile de la 11 metri;
  • În 2010, tot în sferturile de finală, a pierdut cu scorul de 4-0, cea mai gravă înfrângere de până acum împotriva Germaniei;
  • În 2014, cele două echipe s-au întâlnit în finala pe care Germania a reușit să o câștige, la fel ca în 1990, cu scorul de 1-0, prin golul lui Mario Götze, în prelungiri.

Curiozități despre bucătăria argentiniană

  • Băutura națională în Argentina este yerba mate. Aceasta se bea cu plăcere și în cantități mari în fiecare zi datorită efectului stimulent, dar și de reducere a apetitului. În mod normal, se bea dintr-un dovleac scobit („mate”), printr-un tub din metal („bombilla”).
  • Unul dintre felurile de mâncare tipic argentiniene este asado, pentru care se prăjesc diverse tipuri de carne (în principal carne de vită, dar și sângerete și cârnăciori picanți) și organe, pe cărbuni de lemn.
  • Există restaurante care s-au specializat exclusiv pe asados (așa-numitele „parrillas”).
  • Argentina este al treilea producător de carne de vită din lume.
  • Consumul de ceai de coca și mestecarea foilor de coca se permit numai în provinciile nord-vestice Tucumán, Salta și Jujuy.
  • Argentina este al cincilea producător de vin din lume.
  • Partidele politice din Argentina își produc propria bere.



Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil