Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Anglia

Neînvinsă, „patria fotbalului“ s-a calificat detașat pentru a 15-a oară la un Campionat Mondial. Anglia a participat pentru prima dată în 1950 la un turneu final, pentru că anterior nu înțelegea de ce trebuie să se califice la un turneu într-un sport pe care ea l-a inventat.

Participările acesteia au fost rareori încununate de succes până acum, la ultimul Campionat Mondial nereușind să treacă de preliminarii.

În total, a reușit să ajungă doar de două ori în semifinale. La Campionatul Mondial din propria țară (1966) englezii au învins cu 2-1 Portugalia, ajungând în finală, unde au învins Germania cu 4-2 după prelungiri. În 1990, au pierdut semifinala din Italia după lovituri de la 11 metri împotriva viitoarei campioane mondiale, Germania. În finala mică au pierdut în fața gazdelor cu 1-2.

Curiozități despre bucătăria englezească

  • Primul restaurant de „fish’n’chips” a fost deschis în 1860 de un emigrant evreu.
  • Printre specialitățile englezești se numără, pe lângă fish & chips, mielul cu mentă, precum și carnea de porc cu sos de mere.
  • Cel mai mare restaurant indian din lume se numește Aakash și se află într-o biserică din secolul al XIX-lea recondiționată, din Cleckheaton, West Yorkshire.
  • Mince pies sunt produse dulci de patiserie umplute cu un amestec de fructe.
  • 25% dintre englezi sunt supraponderali.
  • Nimeni nu bea în lume mai mult ceai decât englezii.
  • În Anglia trăiesc mai multe găini decât oameni.
  • În 1814, Londra a fost inundată cu bere. 1,4 milioane de litri au ajuns pe străzile capitalei, după ce s-a spart un butoi de fermentație uriaș.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil