Hamburger marinat
Ingrediente (4 porții)
500 g | carne tocată amestec vită-porc |
400 g | broccoli |
200 ml | suc de roșii |
200 ml | lapte |
50 g | unt |
1 | ou |
2 | cepe |
4 | căței de usturoi |
8 | cartofi |
1 lingură | oțet de mere |
1 lingură | făină |
1 | frunză de dafin |
pătrunjel proaspăt | |
mărar proaspăt | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se amestecă carnea cu oul, ceapa tocată, ustoroiul pisat și multă verdeață tocată mărunt. Se presară sare și piper și se frământă bine. Se tapetează o tavă întinsă cu foaie de copt și se pune toată compoziția la un loc. Se modelează cu palmele, asemeni unei rulade. Se coace 60 minute la foc moderat.
- 2
Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă bine cu unt și lapte. La final se pune sare după gust.
- 3
Se pune la fiert apă cu sare. Când clocotește se adaugă brocoli desfăcut buchețele și se fierbe 3 minute. Se scoate într-o strecurătoare.
- 4
Se prepară sosul. Se încing 3 linguri de ulei, în care se prăjește făina, amestecând continuu cu telul. După 1 minut se toarnă sucul de roșii, oțetul și se adaugă frunza de dafin. Se fierbe 10 minute pe foc mic, amestecând frecvent. La final se presară sare și piper și se oprește focul.
- 5
Se scoate hamburger pe platou și se adaugă garnitura de broccoli și piureul. Se toarnă sosul peste hamburger, se feliază și se servesc fierbinți.