Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ciorbă rădăuțeană

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 90.6/​379
    kcal / kJ
  • 3.2 g
    carbo-hidrați
  • 8.2 g
    proteine
  • 5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    90.6/379 kcal/kJ, 3.2 g carbo-hidrați, 8.2 g proteine, 5 g grăsimi

Ingrediente (10 porții)

1 kg piept de pui nedezosat cu piele
2 cepe mici
2 morcovi
1/2 rădăcină pătrunjel
1/2 țelină
1/2 păstârnac
250 ml smântână pentru gătit
2 gălbenuşuri
40 ml oțet
4 căței de ustoroi
sare
piper
leuștean

Preparare

    1

Se fierbe pieptul de pui la foc mediu spre mic, într-o oală de 5 L, acoperindu-l cu 4 L de apă rece. Se adaugă o linguriţă de sare. Se spumează de câteva ori, până nu se mai formează spumă deloc.

    2

După spumare se adaugă legumele tăiate în jumătate şi câteva boabe de piper. Se reduce focul şi se lasă să fiarbă 60 de minute până când pieptul se desprinde de pe os.

    3

Se scot carnea şi legumele şi se strecoară zeama. Se îndepărtează pieliţa şi se taie în şuviţe subţiri. Legumele fierte se taie cubuleţe şi se adaugă în zeama strecurată împreună cu şuviţele de carne.

    4

Se fierbe la foc mic încă 5 minute şi apoi se lasă să se odihnească.

    5

Într-un bol, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna şi se adaugă 2-3 polonice din ciorba fierbinte. Se amestecă până se omogenizează şi se adaugă în oala cu ciorbă (cu focul stins).

    6

Se amestecă uşor, se adaugă usturoiul zdrobit, oţetul (după gust) şi leuşteanul proaspăt tocat.