Recomandări

Îngrijire: Pielea

Frumuseţe şi sănătate

O dată cu venirea temperaturilor scăzute, sensibilitatea pielii creşte, tocmai de aceea avem nevoie de o îngrijire corespunzătoare. Pe timpul verii, pielea a fost rasfăţată cu loţiuni hidratante uşoare, însă, în anotimpul rece, factorii de influenţă se schimbă şi, prin urmare, trebuie să alegem produsele corespunzătoare acestei perioade.

 

Variaţiile de temperaturi usucă pielea, accentuează ridurile şi favorizează apariţia unor probleme de circulaţie periferică. În rândurile care urmează vă invităm să aflaţi mai multe despre cum vă puteţi proteja pielea în faţa vântului şi frigului.

După vară...hidratare


Vântul, schimbările bruşte de temperatură şi frigul supun pielea unui adevărat atac în lunile sezonului rece. O piele bine hidratată înseamnă o piele frumoasă, luminoasă şi netedă, dar, odată cu venirea frigului, aceasta are tendinţa de a se usca, irita şi devine mult mai sensibilă. De aceea, cremele şi loţiunile cu textură uşoară, folosite pe perioada verii, vor fi înlocuite cu cele puternic hidratante şi cu textură grasă. În sezonul rece trebuie acordată o atenţie deosebită pielii din jurul ochilor. O cremă calmantă pentru această zonă, însoţită în prealabil de o demachiere cu un lapte nutritiv special este cea mai bună soluţie.


O alegere fericită sunt cremele îmbogăţite cu vitamine şi uleiuri esenţiale. În alegerea compoziţiei perfecte este impotant să ţineţi cont de tipul de piele. Pentru persoanle cu un tegument predominant uscat se recomandă demachierea cu un lapte nutritiv, atât dimineaţa cât şi seara, urmată de aplicarea unui strat de cremă hidratantă. Aceasta, utilizată la finalul zilei, calmează efectele neplăcute ale frigului. Pentru tenul gras se recomandă folosirea unui gel de curăţare delicat, folosit dimineaţa şi seara, iar la începutul fiecărei zile este indicată aplicarea unei creme hidratante, pentru a preveni iritarea. Înainte de culcare se utilizează o cremă adecvată acestui tip de piele. Pentru îngrijirea tenului mixt se recomandă, dimineaţa şi seara, un demachiant delicat, în prima parte a zilei o cremă hidratantă, iar în cea de-a doua, o loţiune astringentă pe porţiunile grase.


Faţa trebuie spălată cu apă călduţă şi apoi tamponată uşor cu prosopul, fără a freca. De asemenea, nu se recomandă zăbovirea în cadă sau sub duş, cu atât mai mult în apă fierbinte. Sub acţiunea temperaturii ridicate şi în mediul umed, bariera naturală de lipide care protejează suprafaţa pielii poate fi deteriorată, ducând la apariţia iritaţiilor. Exfolierea este indicată de două ori pe săptămână, eliminând astfel celule moarte şi împrospătând pielea. De asemenea, vă ajută să scăpaţi de firele de păr crescute pe sub piele. După această operaţiune aplicaţi o cremă cu efect calmant.


Nu uitaţi că trebuie să ţineţi cont şi de buze. Şi ele au nevoie de hidratare şi protecţie intensă cu ajutorul unui strugurel sau balsam, pentru a preîntâmpina agresiunile datorate frigului. De asemenea, părul este şi el afectat de vremea rece de afară. Astfel, pot apărea probleme precum uscarea scalpului, mătreaţa sau vârfurile despicate. Evitaţi spălarea frecventă a părului, folosirea uscătoarelor şi tratamentele chimice. Folosiţi balsam hrănitor şi şampon care să nu afecteze ph-ul scalpului.

Responsabilitate

Rețete dietetice

Newsletter

Pagina de Facebook

Site-ul nostru folosește cookie-uri, pentru a garanta o navigare simplă și potrivită cu interesele utilizatorilor. Aflați mai multe despre utilizarea cookie-urilor și posibilitatea de dezactivare a acestora din Regulamentul privind protecţia datelor.