Recomandări
Reţete
 
Găluşte cu prune
Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: avansat
Votaţi reţeta: 

Evaluare reţetă
Preparare:
  • Se spală prunele, se desfac uşor, doar pe o parte şi se scot sâmburii, cu grijă, pentru a nu rupe fructul în două. Apoi, prunele se pun într-un castron şi se presară peste ele zahăr şi scorţişoară.
  • Într-o oală, se fierbe apa cu uleiul şi cu un praf de sare. Când începe să clocotească, se adaugă făina şi se amestecă încontinuu, pentru a evita să se prindă de marginile cratiței.
  • După ce s-a obţinut o pastă omogenă, se lasă să se răcească un pic, după care se încorporează pe rând cele 2 ouă, amestecând bine, după fiecare.
  • Aluatul obţinut se împarte în trei. Fiecare bucată se rulează şi se taie în cinci. Cu mâna uşor udă se formează găluştele în care se pune câte o prună.
  • După aceea, se pune apă pe foc şi se fierb, la foc potrivit, găluştele pe rând, preţ de 10 minute fiecare.
  • Într-o tigaie rumenim pesmetul după care se amestecă cu restul de zahăr aromatizat cu scorţişoară, care a rămas de la umplerea prunelor. Găluştele cu prune se trec prin unt topit şi apoi în pesmet.
  • Găluştele cu prune se servesc calde, dar şi reci, simple sau cu smântână şi dulceaţă.
Ingrediente (5 Porţii):
500 ml apă
50 ml ulei
500 g făină
100 g unt
200 g zahăr
40 g pesmet
20 g scorţişoară
2 ouă
15 prune
sare

Din toată inima

Newsletter

Pagina de Facebook

Site-ul nostru folosește cookie-uri, pentru a garanta o navigare simplă și potrivită cu interesele utilizatorilor. Aflați mai multe despre utilizarea cookie-urilor și posibilitatea de dezactivare a acestora din Regulamentul privind protecţia datelor.