Recomandări
Reţete
 
File de somon cu legume și ierburi aromatice
Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: simplu
Votaţi reţeta: 

Evaluare reţetă
Preparare:
  • Se curăță și se spală țelina și ceapa verde, se taie în bucăți țelina, iar ceapa verde se taie inele. Morcovii se curăță, se spală și se taie în rondele subțiri. Legumele se sotează în untul încins, se toarnă vin, se aduce la fierbere și se lasă timp de aprox. 10-15 minute acoperit.
  • Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie în felii subțiri, se decupează inimi cu o formă de decupat, se așează într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, se unge cu o lingură de ulei, se condimentează cu sare și piper și se coace crocant în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: (gaz: treapta 4, convecție 180 °C) timp de cca 10-15 de minute.
  • Se amestecă o jumătate de linguriță de piper cu zest de lămâie. Somonul se spală, se tamponează cu prosopul, se stropește cu zeamă de lămâie, se sărează, se trece prin amestecul de piper cu zest de lămâie și se prăjește timp de aprox. 10 minute în uleiul încins rămas. Legumele se rafinează cu mărar și se condimentează cu sare și piper.
Ingrediente (2 Porţii):
2 fileuri de somon (la cca 125 g)
2 fire de țelină
4 legături de ceapă verde
3 morcovi
2 lingură de unt
50 ml de vin alb
2 cartofi mari adecvați pentru fierbere
3 linguri de ulei vegetal
sare, piper amestec măcinat grosier
1 lingurițe de coajă rasă de lămâie
1 lingură de zeamă de lămâie
1 lingură de mărar tocat
În plus:
hârtie de copt
formă pentru decupat aluatul în formă de inimă
Valoare nutritivă:
porţie:
605 kcal / 2534 kJ
29,5 g Carbohidraţi
28 g Proteine
38,1 g Grăsime
2 UG

Newsletter

Pagina de Facebook

Site-ul nostru folosește cookie-uri, pentru a garanta o navigare simplă și potrivită cu interesele utilizatorilor. Aflați mai multe despre utilizarea cookie-urilor și posibilitatea de dezactivare a acestora din Regulamentul privind protecţia datelor.