Recomandări
Reţete
 
Tarte flambée în formă de inimă
Durată: mai mult de 60 minute
Complexitate: avansat
Votaţi reţeta: 

Evaluare reţetă
Preparare:
  • Pentru aluat, se frământă făina, sarea, zahărul și laptele timp de aprox. 4 minute cu ajutorul unui mixer cu telurile de frământat și se lasă la dospit acoperit timp de cca 30 de minute.
  • Aluatul se întinde pe un blat cu făină într-un dreptunghi (cca 30x30 cm) din care se decupează o inimă mare. Apoi se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Aluatul rămas se taie fâșii, care se așează sub formă de cordon pe marginea inimii și se apasă ușor pe acesta. Se bat oul și laptele și se unge marginea inimii cu acestea. Brânza proaspătă și pasta Sambal Oelek se amestecă și se condimentează cu sare și piper. Ardeiul gras se înjumătățește, se curăță, se spală și se taie în cubulețe.
  • Se unge tarta cu crema, iar pe aceasta se așează jumătate din cubulețele de ardei, se unge cu brânză și se coace crocant în cuptorul preîncălzit la 220 °C (gaz: treapta 5, convecție 200 °C) timp de cca 15-20 de minute.
  • Roșiile și rucola se spală, roșiile se înjumătățesc, iar rucola se toacă grosier. Se presară roșii și rucola peste tarta flambată și se condimentează cu sare și piper.
Ingrediente (2 Porţii):
160 g de făină + făină pentru blat
1 praf de sare
1 praf de zahăr
100 ml de lapte
1 gălbenuș
1 lingură de lapte
3 linguri de crème fraîche
1 lingură de pastă Sambal Oelek
sare grunjoasă de mare, amestec de piper măcinat grosier
1 ardei gras roșu mic
40 g de mozzarella rasă
8 roșii cherry
1 mână de rucola
Valoare nutritivă:
porţie:
549 kcal / 2290 kJ
76 g Carbohidraţi
17,5 g Proteine
18,4 g Grăsime
6 UG
Sfat:
Ardeiul rămas se trece ca o săgeată prin inimă și se servește.

Newsletter

Pagina de Facebook

Site-ul nostru folosește cookie-uri, pentru a garanta o navigare simplă și potrivită cu interesele utilizatorilor. Aflați mai multe despre utilizarea cookie-urilor și posibilitatea de dezactivare a acestora din Regulamentul privind protecţia datelor.