Recomandări
Reţete
 
Iahnie de cartofi
Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: avansat
Votaţi reţeta: 

Evaluare reţetă
Preparare:
  • Se încinge uleiul.
  • Se curăță ceapa, se taie julienne și se călește în uleiul încins.
  • Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Se adaugă și ei peste ceapă și se amestecă cu o lingură de lemn. Se călesc câteva minute.
  • Bulionul se dizolvă în 250 ml apă fierbinte și se toarnă peste ceapă și cartofi. Se presară sare și piper.
  • Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă 10-15 minute.
  • Roșiile se spală și se taie cubulețe. Se adaugă peste cartofi și se presară foi de dafin.
  • Se curăță usturoiul și pătrunjelul, se toacă și se adaugă peste iahnie. Se toarnă și restul de apă și se introduce cratița în cuptor pentru 25 minute.
Ingrediente (4 Porţii):
300 ml apă
50 ml ulei
1 kg cartofi
50 g bulion
200 g roșii conservă
5-6 căței usturoi
2 cepe
2 foi de dafin
1 legătură pătrunjel
sare
piper

Newsletter

Pagina de Facebook

Site-ul nostru folosește cookie-uri, pentru a garanta o navigare simplă și potrivită cu interesele utilizatorilor. Aflați mai multe despre utilizarea cookie-urilor și posibilitatea de dezactivare a acestora din Regulamentul privind protecţia datelor.