Recomandări
Reţete
 
Creveți în unt, rodie și vanilie
Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: avansat
Votaţi reţeta: 

Evaluare reţetă
Preparare:
  • Se decojește portocala și desface în felii. Se înjumătățește ardeiul gras roșu, se curăță, se spală și se decupează stele din acesta; ardeiul gras rămas se taie în cubulețe.
  • Decojiți cepele eșalotă și tăiați-le în cubulețe fine. Desprindeți semințele de rodie și stoarceți sucul din acestea cu ajutorul unei prese de lămâi.
  • Se dă în fiert supa, se adaugă meiul și se lasă să se pătrundă acoperit timp de cca 20-25 de minute. Se sotează cepele eșalotă și ardeii grași în ulei încins.
  • Se spală creveții și se tamponează cu un prosop. Se încinge untul și miezul de vanilie, se adaugă creveții și se prăjesc timp de cca 5 minute.
  • Se rafinează meiul cu portocala, ardeii grași, cepele șalotă și crème fraîche și se condimentează cu sare și piper.
Ingrediente (4 Porţii):
1 portocală
1 ardei gras verde și roși
2 cepe eșalotă
1 rodie
500 ml de supă
200 g de mei
2 linguri de ulei de măsline
2 creveți uriași
1 lingură de unt
miezul de la 1 păstaie de vanilie
100 g de crème fraîche
sare, piper proaspăt măcinat
Sfat:
Creveții se completează cu semințele și sucul de rodii, se așează împreună cu meiul, ardeiul și portocala în fafurii și, după dorință, se ornează cu pătrunjel și se servesc

Newsletter

Pagina de Facebook

Site-ul nostru folosește cookie-uri, pentru a garanta o navigare simplă și potrivită cu interesele utilizatorilor. Aflați mai multe despre utilizarea cookie-urilor și posibilitatea de dezactivare a acestora din Regulamentul privind protecţia datelor.